Vaak is het niet het eerste waar we aan denken, maar isolerende raamfolie kan een oplossing bieden voor een breed aantal problemen. Zo kan het helpen besparen op energiekosten, bescherming bieden tegen UV-straling, de privacy verhogen en is het ook nog eens makkelijk te installeren. In deze blog leggen we deze voordelen verder uit om je zo te overtuigen waarom isolerende raamfolie een slimme investering is voor je huis. 

1. Besparing op energiekosten 

Door het aanbrengen van isolerende raamfolie kan je op lange termijn besparen op je energiekosten. In de winter houdt het namelijk warmteverlies tegen en in de zomer houdt het juist de warmte buiten. Hierdoor kan je in de winter de verwarming op een lager standje zetten en hoef je in de zomer minder te koelen. Dit kan dus heel voordelig zijn voor de portemonnee! 

2. Bescherming tegen UV-straling

Isolerende raamfolie houdt niet alleen de warmte van buiten tegen, maar ook de UV-straling. Dit kan voordelig zijn voor je interieur. Doordat de raamfolie schadelijke UV-straling blokkeert, zorgt het ervoor dat je meubels en vloerbedekking worden beschermd tegen eventuele verkleuring en beschadiging. Hierdoor zullen ze minder vaak vervangen moeten worden.

3. Privacy en veiligheid

Afhankelijk van het type raamfolie, kan het zorgen voor een extra laag privacy en veiligheid. De folie kan het namelijk moeilijker maken om van buitenaf naar binnen te kijken. Hierdoor ga je nieuwsgierige blikken tegen, waardoor je comfortabeler in huis kan zitten. Bovendien maakt het dit voor potentiƫle indringers moeilijker om te zien wat er binnen staat.

4. Makkelijk op te plakken

Het is mogelijk om isolerende raamfolie gemakkelijk zelf aan te brengen. Wanneer je de raamfolie bestelt, zullen hier ook eenvoudige instructies bijgeleverd worden. De folie wordt aan de binnenkant van het raam aangebracht waardoor dit makkelijk te bereiken is. Bovendien hoef je hierdoor geen ingrijpende veranderingen in huis aan te brengen, bijvoorbeeld de vloer of muren eruit halen om er extra isolatiemateriaal in te doen. 

Mocht je door deze blog overtuigd zijn om zelf ook isolerende raamfolie aan te schaffen, neem dan een kijkje naar de isolerende raamfolie van Raamfolie-winkel. Hier staan ze voor je klaar om al je vragen te beantwoorden zodat je de raamfolie kan vinden die het beste bij je past.